Кулінарія

Кращі салати з курки.

Салат дуже універсальне блюдо,підійде як на обід,так і на святковий стіл.

Салат “Ніжність”. Прикрасити святковий стіл салатом з красивою назвою “Ніжність”. Це салат з яєчних млинців, курячого філе і сиру. Приготувати салат з куркою легко, при цьому він дуже поживний і смачний.

Інгредієнти :

  • Філе куряче – 300 г
  • Яйця – 5 шт
  • Сир твердих сортів – 80 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт
  • Майонез – 4 ст. ложки
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. ложки

Покрокове приготування :

  • Коли відварне куряче філе охолоне, нарізаємо його у формі дрібних кубиків.
  • Очищаємо цибулю, дрібно нарізаємо його. Приблизно на 10 хвилин заливаємо цибулю окропом. Потім воду зливаємо, а цибулю промиваємо під холодною водою.

    У миску розбиваємо курячі яйця. Злегка присаливаем їх і збиваємо.
  • З отриманої яєчної маси випікаємо млинці на сковороді, змазаній рослинною олією.
  • Готові яєчні млинці нарізаємо у формі тонкої соломки.
  • Салат з яєчними млинцями, куркою і луком за смаком солимо, заправляємо салат майонезом, перемішуємо.
  • Викладаємо салат з курячим філе на тарілку. Верх салату присипаємо сиром, натертим на дрібній тертці.

Салат “Гніздо глухаря”. Смажена картопля подобається майже всім, не тільки дітям, а смажена картопляна соломка – це щось фантастичне. У цьому салаті чотири основних інгредієнта, які разом надають дивовижний смак салату.

Інгредієнти :

  • Куряче філе – 350 г
  • Картопля сирої – 400 г
  • Яйця курячі варені – 4 шт.
  • Яйця перепелині варені (для прикраси) – 5 шт.
  • Огірки мариновані – 250 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 150 г
  • Кріп свіжий – для прикраси
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Покрокове приготування :

  • Нарізати тонкою соломкою картоплю. Перекласти в друшляк, промити холодною водою і залишити підсихати.
  • Дрібно нарізати куряче м’ясо. Соломкою нарізати мариновані огірки. Змішати огірки з куркою.
  • Цибулю нарізати четвертинками кілець. Можна обшпарити цибулю окропом, можна промити холодною водою, віджати, можна просто додати його в салат. На крупній тертці натерти яйця.
  • Підготувати тарілку, покласти на неї паперові рушники для готової картоплі. Прийшла пора зайнятися картоплею. Смажити її слід у фритюрі, у кілька прийомів, невеликими партіями.

    Приблизний час смаження – 5 хвилин.
  • Чим вже посуд, тим менше йде олії. Нагрів – між максимальним і середнім.

    Коли картопля стала золотистою, можна викладати на паперовий рушник і трохи підсолити.
  • Картопляну соломку треба розділити на 2 частини. Одну частину додати в салат і перемішати, іншу залишити для прикраси. Салат поперчити, заправити майонезом і перемішати.
  • Викласти салат на тарілку і сформувати гніздо. Зверху покласти кріп, а на нього перепелині яйця.

Теплий салат з куркою, солодким перцем і помідорами. М’ясо і овочі – прекрасне поєднання для повноцінного прийому їжі. Соковиті помідори і шматочки печеного болгарського перцю роблять салат соковитим і насичують його яскравими літніми фарбами. А завдяки обсмажених шматочків курячого філе салат виходить ситним. Неймовірно яскравий, апетитний і пікантний салат!

Інгредієнти :

  • Філе куряче – 400 г
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори – 300 г
  • Листя салату – 1 пучок
  • Кунжут – 1 ст. ложка
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Олія оливкова – 3 ст. ложки
  • Оцет бальзамічний – 1 ст. ложка
  • Кріп свіжий – 2-3 гілочки
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Перець чорний мелений – на кінчику ножа

Покрокове приготування :

  • Гострим ножем наріжте куряче філе тонкими пластинками товщиною приблизно 5-7 мм Викладіть куряче філе в миску. Додайте сіль, чорний перець і соєвий соус. Перемішайте. Залиште куряче м’ясо маринуватися на 10-20 хвилин.
  • Обсмажте замариноване куряче філе на оливковій олії до рум’яності з одного боку, приблизно 5-7 хвилин. Потім переверніть шматочки курячого м’яса і продовжуйте смажити ще 5 хвилин.
  • Поки обсмажується куряче філе, солодкий перець наріжте невеликими шматочками довільної форми. На що залишився після обсмажування філе олії злегка обсмажте солодкий перець протягом 3 хвилин, постійно помішуючи.
  • Листя салату вимийте, обсушіть, порвіть руками на великі шматочки і викладіть на тарілку для подачі.
  • Помідори наріжте невеликими шматочками.

    У мене маленькі помідори сорту сливка, тому я нарізала кружальцями.
  • Зверху викладіть шматочки печеного перцю. Поверх овочів розкладіть ще теплі шматочки курячого м’яса.
  • Прикрасьте салат зеленню кропу і полити бальзамічним оцтом. Посипте теплий салат з куркою, печеним болгарським перцем і помідорами кунжутом.