Кулінарія

Курка в гранатовому соусі в духовці – класний рецепт

Курка, замаринована в гранатовому соусі, а потім запечена в духовці, в рази смачніше, виходить соковитою, з карамельною скоринкою. Застосування в кулінарії гранатового соку відомо дуже давно, це останнім часом ми якось про нього забули. Пам’ятайте знаменитий соус Наршараб – гордість азербайджанської кухні. У даному рецепті вдало поєдналися пряні приправи, сік, соєвий соус, створивши чудовий смаковий букет.

Курка в гранатовому соусі в духовці – рецепт

Для приготування беріть будь-які частини курки – стегна, стегенця, крильця, грудки. Якщо буде свято, запечіть птицю, використовуючи для маринаду приголомшливий напій з граната. Докладний рецепт ви знайдете на моєму авторському сайті, запрошую.

Візьміть:

  • Гранатовий сік – 250 мл
  • Курячі стегна – 1 кг.
  • Соєвий соус – 2 великі ложки.
  • Соняшникова олія – стільки ж.
  • Сухий часник, паприка – по великій ложці.
  • Крохмаль, кукурудзяний – велика ложка.
  • Чорний перець – маленька ложечка.
  • Сіль – щіпка.

Покроковий рецепт:

Залийте в миску соєвий продукт, рослинна олія. Приправте сухим часником, паприкою. Якщо у вашому господарстві не знайдеться сушеного часнику в порошку, використовуйте свіжі зубчики, розчавивши їх пресом. Пару часточок буде достатньо.

Із зазначеної кількості гранатового соку, відлийте пару ложок для розчинення крохмалю, решта влийте в маринад. Гарненько розколотіть вміст.

Розпустіть крохмаль в напої з граната, відправте в миску. Знову розмішайте маринад. Спробуйте на сіль, при необхідності додайте (це знадобиться, якщо ви закладали свіжий часник).

Обполосніть куряче м’ясо, покладіть в маринад. Поставте миску на полицю холодильника, прикривши її харчовою плівкою, щоб стегна не обвітрилися. Час маринування – 1 годину, м’ясо встигне добре просочитися гранатовим смаком.

Щедро промажте жаростійку форму маслом, викладіть заготовки шкіркою вниз.

Залишки маринаду залийте у форму. Поставте на середній рівень духовки, прогрітій до 190-200 про С. Увімкніть таймер на 30 хвилин.

Після сигналу таймера дістаньте, переверніть шматочки. Поверніть назад в духовку. Готуйте ще півгодини.

Ставте лайки, підписуйтесь на мій канал – давайте дружити.