Кулінарія

М’які пиріжки з яблуками в духовці (як пух). Вам не повірять, що вони пісні. Легкий і бюджетний рецепт

Ніхто не здогадається, що пиріжки в духовці за цим рецептом пісні! Настільки вони м’які, ніжні і повітряні, що сподобаються навіть на другий день. Дріжджове тісто готується простіше простого, але дотримуйтесь покроковому процесу, який буде описаний знизу. В допомогу є і відео рецепт. Пиріжки повітряні з начинкою з яблук, без грама зайвого жиру і такі апетитні. Інгредієнти ложках, склянках, штуках, а також точних грамах знайдете трохи нижче.

Пишні пиріжки з яблуками в духовці. Покроковий рецепт

1. Приблизно половину підготовленої борошна змішати з дріжджами, цукром і теплою водою, ретельно розмішуєм.

2. Накриваємо, залишимо в теплі на 30 хвилин.

3. Заливаємо окропом ізюм на 5-10 хвилин, потім воду зливаємо.

4. Яблука очищаємо і видаляємо насіння. На нагріванні вище середнього тушкуємо до легкої прозорості з цукром і родзинками. Даємо начинці охолонути.

5. Опара піднялася, додамо сіль і половину рослинного масла, частину залишаємо.

6. Поступово додаємо борошно, замішуємо тісто. В кінці вмішуємо в пісне тісто рослинне масло, що залишилося, і вимішуємо до однорідності.

7. Тісто залишаємо в теплі для підйому на 30 хвилин.

8. Розділимо тісто на 12 шматочків, кожен скачуємо в кулю.

9. Формуємо пиріжки. На середину не дуже тонкої коржі кладемо начинку, піднімаємо тісто з трьох сторін в центр, защипуємо шви і злегка підверніть.

10. Кладемо пиріжки на деко швом з пекарським папером, накриваємо, залишаємо на 5-10 хвилин перед духовкою.

11. Заварку заливаємо окропом, змішуємо з цукром. Теплим чаєм змащуємо пиріжки.

12. Випікаємо 25 хвилин при температурі 200 градусів. Можна повторно змазати за 5 хвилин до готовності для більш яскравого кольору.

13. Пиріжки з яблуками готові. М’які, пористі і повітряні. На другий день навіть смачніше.

14. Готуйте із задоволенням!

Радуйте своїх близьких смачними новими рецептами, вибирайте рецепти інших , і , або цікаву для вас тему у вкладці .

Тісто:

(стакан 200 мл)

  • борошно – 500 г (4 склянки),
  • вода – 300 мл (1,5 склянки),
  • дріжджі сухі – 5 р. (1 ч. л. з гіркою),
  • цукор – 30 г (2 ст. л. ),
  • сіль – 5 р. (1 ч. л. без гірки),
  • рослинна олія – 50 р. (4 ст. л. )

Начинка:

  • яблука – 500 р. (2 великих),
  • цукор – 30 г (2 ст. л. ),
  • ізюм – 100 г (0,5 склянки).

Додатково:

  • чай – 1 ч. л. ,
  • цукор – 1 ч. л. ,
  • окріп – 50 мл