Кулінарія

Давно шукала подібне тісто (для смажених пиріжків з картоплею), а виявилося все настільки просто, що не могла навіть подумати.

Головне, було підібрати пропорції дріжджового тіста. Звичайно, відсутність у тесті яєць (точніше яєчного білка) теж грає важливу роль. Але ці пиріжки з картоплею навіть після остигання тануть у роті, а варто злегка розігріти, так взагалі не відрізнити на смак і по структурі від свіжих. Розповідаю на відео яку потрібно зробити товщину пирогів і як ліпити, також “на що” складати після смаження на сковороді і “у що” складати після охолодження. Вдалого приготування!

Тонкі пиріжки з картоплею на сковороді. Покроковий рецепт

1. Почнемо з легкого тіста для пиріжків. У тепле молоко (обов’язково тепле, 38-40 градусів) раскрошим дріжджі і розмішуєм їх до повного розчинення. Якщо ви не впевнені в якості та свіжості своїх дріжджів, раджу зробити їм активацію, змішуючи з водою і борошном, потім залишивши на 15 хвилин до появи пінки.

2. Додамо борошно, так щоб вийшла структура тесту для оладок і тільки тепер додаємо сіль. Цукор не додаю в тісто, щоб не горіло при смаженні раніше, ніж це потрібно.

3. Відразу підсипаю решту борошна в процесі підмішуючи шматочок м’якого вершкового масла. Зайву муку просто прибирайте, так як вона різна і їй легко можна забити тісто. На відео нижче можна наочно побачити й оцінити потрібну структуру тесту.

4. Тісто добре вымесим, від масла воно стане більш м’яким, кладемо його в миску і залишаємо для бродіння. Приблизно 1 годину в теплі

5. Поки відварюємо картоплю до готовності (15 хвилин без солі і нарізати шматочками), обсмажуємо паралельно ріпчасту цибулю на суміші рослинного і вершкового масел.

6. До відвареної картоплі (без води) додаємо золотистий цибулю, сіль і перець за смаком, а також жирні вершки, щоб довести пюре картопляне до м’якості і гладкості.

7. Тісто, що підійшло, руки і поверхня столу злегка змастимо маслом (не сильно, так як шви пізніше у пиріжків з картоплею можуть розійтися). Обминаємо тісто і ділимо на невеликі шматочки

8. Шматочки тіста накриваємо, щоб не обвітрилися і починаємо ліпити пиріжки. Вийшло рівно 13 штук в моєму випадку. Тісто у пиріжків з картоплею буде тонке.

9. Самі пиріжки з картоплею будуть плоскі, щоб менше витрата масла був при смаженні на сковороді і щоб тісто швидше просмажене.

10. Обсмажуємо пиріжки з картоплею в розігрітій олії з двох боків до рум’яного кольору і періодично перевертаючи. Коли тільки пиріжки опустив в олію, відразу переверніть, такий спосіб забезпечить пирожковому тесту рівномірну пористість без великих бульбашок.

11. Пиріжки викладаємо на решітку з папером і даємо стекти зайвому маслу. Готово! Найтонше тісто, при цьому пористе та пишна, ніжна начинка. Такі пиріжки з картоплею дійсно тануть в роті і не гумові на другий день. Раджу, нам сподобалися!

Радуйте своїх близьких смачними новими рецептами, дивіться також рецепти інших , і , вибирайте іншу рубрику у вкладці . Наш авторський канал , а також на каналі , буду всім рада, заходьте в гості!

ПОКРОКОВИЙ ВІДЕО РЕЦЕПТ:

Тісто:

  • тепле молоко – 250 мл = 1 ¼ склянки*
  • дріжджі пресовані (сухі) – 20г (6 р) = 1 ст. л. (1 ч. л. )
  • сіль – 5 р = 1 ч. л.
  • борошно пшеничне – 400 г = 3 склянки*
  • вершкове масло – 50 г = 2,5 ст. л.

Начинка:

  • картопля – 500 р = 4 середні картоплини
  • цибуля ріпчаста – 200 р = 2 невеликі головки
  • рослинна олія – 15 мл = 1 ст. л.
  • вершкове масло – 20 г = 1 ст. л.
  • перець, сіль – за смаком
  • жирні вершки – 70 мл (за смаком)

*стакан об’ємом 200 мл