Кулінарія

Пиріжки сир, зелень тушкована. Рецепт пиріжків з прісного тіста

Пиріжки сир, зелень тушкована відмінно гармонують з ранковим чаєм або будь-яким іншим напоєм в інший час. Рецепт пиріжків з прісного тіста з сирною начинкою і зеленню, досить простий, і реалізувати його можна дуже швидко.

Для випічки Пиріжки сир, зелень тушкована, закуповуємо:

– борошно пшеничне (500 грам)

– рослинна олія дезодорована (2 столові ложки)

– кухонна сіль (за смаком)

– вода кип’ячена, кількість води залежить від сорту борошна, тому води потрібно стільки, скільки візьме борошно (більше 1 склянки, об’ємом 200 мл)

– сир, жирністю 5% (300 грам)

– за смаком зелень свіжа (400 грам)

– яйце куряче (1 штука)

– кухонна сіль (за смаком)

– олія соняшникова дезодорована для смаження зелені (1-2 столові ложки)

Замішуємо прісне тісто

– підігріваємо кип’ячену воду, вона повинна бути теплою.

– борошно пшеничне просіваємо через дрібне сито на обробну дошку у вигляді гірки.

– вдавлюємо вершину гірки столовою ложкою, формуючи западину.

– виливаємо в поглиблення рослинне масло і склянку теплої кип’яченої води.

– вимішуємо круговими рухами столовою ложкою. Потроху підливаємо воду.

– вмішуємо кухонну сіль за смаком. Продовжуємо вимішувати тісто вже руками.

– тісто має перестати липнути до рук. Воно виходить м’яке і не туге, інакше в духовці тісто буде не рум’яниться, а сохнути.

– скачуємо тісто в кулю, обмотуємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник відпочивати на 30 хвилин.

Готуємо сирну начинку

– промиваємо, перебираємо свіжу зелень. Просушуємо її, розклавши на паперовому рушнику.

– зелень дрібно шаткуємо.

– нагріваємо сковороду з рослинним маслом і тушкуємо в ній нарубану зелень. Постійно перемішуємо. Тушкуємо 7-10 хвилин до м’якості.

– вимикаємо вогонь і залишаємо зелень остигати в сковороді.

– додаємо тушковану зелень, додаємо куряче яйце і кухонну сіль за смаком.

– ретельно перемішуємо сирну начинку.

Печемо пиріжки з прісного тіста з сиром

– дістаємо тісто з холодильника. Розпаковуємо.

– відщипуємо шматки і розгортаємо в лист товщиною 3-5 мм. Використовуємо обробну дошку припорошений борошном.

– вирізаємо кружечки.

– накладаємо сирну начинку.

– зверху закриваємо іншим гуртком тесту. Защипуємо краї пальцями.

– змащуємо рослинним маслом деко. Укладаємо на нього пиріжки. Збризкуємо поверхню пиріжків кип’яченою водою.

– випікаємо в розігрітій до 1900С духовці 15-20 хвилин до рум’яності випічки.

– готові пиріжки можна змастити рослинним або вершковим маслом і подавати на стіл.

Смачної і приємної трапези! Пиріжки сир, зелень тушкована. Рецепт пиріжків з прісного тіста. !