Кулінарія

Окрошка, улюблене літнє блюдо. Який найпопулярніший рецепт?

Записки пенсіонерки. мінімум готування, а виходить смачно і ситно.

Настає пора окрошки. Як тільки приходять перші теплі дні, відразу ж хочеться цього освіжаючого супу. Це вже традиція, без нього нікуди і так у багатьох сім’ях. Але цікаво, що в різних регіонах вона готується по-різному і всі вважають, що саме їхній рецепт самий правильний.

Наприклад, у нас в Ленінградській області, вона готується переважно на квасі. Але я чула, що в південних регіонах нашої країни частіше на кефірі. Причому прийдеш в кафе і навіть не спитають з чим її зробити, вона апріорі вже на кефірі. Мабуть вони не надають, як може бути інакше. Поправте, якщо це не так.

А донька у мене взагалі любить їсти окремо: смачний салатик зі сметаною і запиває все це квасом. Замішувати це в тарілці їй не смачно.

Ми в родині завжди готуємо окрошку з квасом, купуємо спеціальний для цього квас і виходить дуже смачно. А так, рецепти частенько змінюються, літо довге, хочеться різноманітності. Але є один найпростіший, найшвидший і одночасно дуже смачний рецепт.

Для приготування нам знадобиться:

Картопля – 3 шт;

Яйця – 5 шт;

Огірок – 3 шт;

Ковбаса – 400 г;

Зелена цибуля, кріп – 1 пучок;

Хрін столовий – 1 ч. л;

Гірчиця – 1 ч. л;

Сіль, сметана за смаком.

Починаємо готувати:

Картоплю миємо й відварюємо в мундирі. Яйця відварюємо. Огірки беремо короткоплодные, вони найсмачніші. Якщо кірки жорсткі, можна трохи прибрати шкірку, так буде смачніше. Ріжемо огірки на дрібні кубики. Також нарізаємо і ковбасу.

Зелена цибуля, кріп дрібно ріжемо, засипаємо в глибоку тарілку і трохи відбиваємо ступкою. Зелень повинна виділити сік. Солимо, додаємо хрін, гірчицю і ретельно перемішуємо.

Яйця охолоджуємо в холодній воді, чистимо і дрібно нарізаємо. Картоплю теж охолоджуємо, чистимо і ріжемо ну кубики. Змішуємо всі приготовані інгредієнти, розкладаємо по тарілках. Сметану і квас додаємо за смаком, вже кожен сам.

Пробували експериментувати, робити окрошку з мінералкою, кефіром, теж смачно, але з квасом всім подобається більше.

А так для спекотного літнього дня відмінний спосіб швидко і смачно перекусити.

А яку окрошку ви більше любите: на кефірі або на квасі? Діліться улюбленим рецептом в коментарях.