М’які пиріжки з яблуками в духовці (як пух). Вам не повірять, що вони пісні. Легкий і бюджетний рецепт
Ніхто не здогадається, що пиріжки в духовці за цим рецептом пісні! Настільки вони м’які, ніжні і повітряні, що сподобаються навіть на другий день. Дріжджове тісто готується простіше простого, але дотримуйтесь покроковому процесу, який буде описаний знизу. В допомогу є і відео рецепт. Пиріжки повітряні з начинкою з яблук, без грама зайвого жиру і такі апетитні. Інгредієнти ложках, склянках, штуках, а також точних грамах знайдете трохи нижче.
Пишні пиріжки з яблуками в духовці. Покроковий рецепт
1. Приблизно половину підготовленої борошна змішати з дріжджами, цукром і теплою водою, ретельно розмішуєм.
2. Накриваємо, залишимо в теплі на 30 хвилин.
3. Заливаємо окропом ізюм на 5-10 хвилин, потім воду зливаємо.
4. Яблука очищаємо і видаляємо насіння. На нагріванні вище середнього тушкуємо до легкої прозорості з цукром і родзинками. Даємо начинці охолонути.
5. Опара піднялася, додамо сіль і половину рослинного масла, частину залишаємо.
6. Поступово додаємо борошно, замішуємо тісто. В кінці вмішуємо в пісне тісто рослинне масло, що залишилося, і вимішуємо до однорідності.
7. Тісто залишаємо в теплі для підйому на 30 хвилин.
8. Розділимо тісто на 12 шматочків, кожен скачуємо в кулю.
9. Формуємо пиріжки. На середину не дуже тонкої коржі кладемо начинку, піднімаємо тісто з трьох сторін в центр, защипуємо шви і злегка підверніть.
10. Кладемо пиріжки на деко швом з пекарським папером, накриваємо, залишаємо на 5-10 хвилин перед духовкою.
11. Заварку заливаємо окропом, змішуємо з цукром. Теплим чаєм змащуємо пиріжки.
12. Випікаємо 25 хвилин при температурі 200 градусів. Можна повторно змазати за 5 хвилин до готовності для більш яскравого кольору.
13. Пиріжки з яблуками готові. М’які, пористі і повітряні. На другий день навіть смачніше.
14. Готуйте із задоволенням!
Радуйте своїх близьких смачними новими рецептами, вибирайте рецепти інших , і , або цікаву для вас тему у вкладці .
Тісто:
(стакан 200 мл)
- борошно – 500 г (4 склянки),
- вода – 300 мл (1,5 склянки),
- дріжджі сухі – 5 р. (1 ч. л. з гіркою),
- цукор – 30 г (2 ст. л. ),
- сіль – 5 р. (1 ч. л. без гірки),
- рослинна олія – 50 р. (4 ст. л. )
Начинка:
- яблука – 500 р. (2 великих),
- цукор – 30 г (2 ст. л. ),
- ізюм – 100 г (0,5 склянки).
Додатково:
- чай – 1 ч. л. ,
- цукор – 1 ч. л. ,
- окріп – 50 мл