Окрошка, улюблене літнє блюдо. Який найпопулярніший рецепт?
Настає пора окрошки. Як тільки приходять перші теплі дні, відразу ж хочеться цього освіжаючого супу. Це вже традиція, без нього нікуди і так у багатьох сім’ях. Але цікаво, що в різних регіонах вона готується по-різному і всі вважають, що саме їхній рецепт самий правильний.
Наприклад, у нас в Ленінградській області, вона готується переважно на квасі. Але я чула, що в південних регіонах нашої країни частіше на кефірі. Причому прийдеш в кафе і навіть не спитають з чим її зробити, вона апріорі вже на кефірі. Мабуть вони не надають, як може бути інакше. Поправте, якщо це не так.
А донька у мене взагалі любить їсти окремо: смачний салатик зі сметаною і запиває все це квасом. Замішувати це в тарілці їй не смачно.
Ми в родині завжди готуємо окрошку з квасом, купуємо спеціальний для цього квас і виходить дуже смачно. А так, рецепти частенько змінюються, літо довге, хочеться різноманітності. Але є один найпростіший, найшвидший і одночасно дуже смачний рецепт.
Для приготування нам знадобиться
- Картопля – 3 шт;
- Яйця – 5 шт;
- Огірок – 3 шт;
- Ковбаса – 400 г;
- Зелена цибуля, кріп – 1 пучок;
- Хрін столовий – 1 ч. л;
- Гірчиця – 1 ч. л;
- Сіль, сметана за смаком.
Починаємо готувати
Картоплю миємо й відварюємо в мундирі. Яйця відварюємо. Огірки беремо короткоплідні, вони найсмачніші. Якщо кірки жорсткі, можна трохи прибрати шкірку, так буде смачніше. Ріжемо огірки на дрібні кубики. Також нарізаємо і ковбасу.
Зелена цибуля, кріп дрібно ріжемо, засипаємо в глибоку тарілку і трохи відбиваємо ступкою. Зелень повинна виділити сік. Солимо, додаємо хрін, гірчицю і ретельно перемішуємо.
Яйця охолоджуємо в холодній воді, чистимо і дрібно нарізаємо. Картоплю теж охолоджуємо, чистимо і ріжемо ну кубики. Змішуємо всі приготовані інгредієнти, розкладаємо по тарілках. Сметану і квас додаємо за смаком, вже кожен сам.
Пробували експериментувати, робити окрошку з мінералкою, кефіром, теж смачно, але з квасом всім подобається більше.
А так для спекотного літнього дня відмінний спосіб швидко і смачно перекусити.