Пиріжки сир, зелень тушкована. Рецепт пиріжків з прісного тіста
Пиріжки сир, зелень тушкована відмінно гармонують з ранковим чаєм або будь-яким іншим напоєм в інший час. Рецепт пиріжків з прісного тіста з сирною начинкою і зеленню, досить простий, і реалізувати його можна дуже швидко.
Для випічки Пиріжки сир, зелень тушкована, закуповуємо:
– борошно пшеничне (500 грам)
– рослинна олія дезодорована (2 столові ложки)
– кухонна сіль (за смаком)
– вода кип’ячена, кількість води залежить від сорту борошна, тому води потрібно стільки, скільки візьме борошно (більше 1 склянки, об’ємом 200 мл)
– сир, жирністю 5% (300 грам)
– за смаком зелень свіжа (400 грам)
– яйце куряче (1 штука)
– кухонна сіль (за смаком)
– олія соняшникова дезодорована для смаження зелені (1-2 столові ложки)
Замішуємо прісне тісто
– підігріваємо кип’ячену воду, вона повинна бути теплою.
– борошно пшеничне просіваємо через дрібне сито на обробну дошку у вигляді гірки.
– вдавлюємо вершину гірки столовою ложкою, формуючи западину.
– виливаємо в поглиблення рослинне масло і склянку теплої кип’яченої води.
– вимішуємо круговими рухами столовою ложкою. Потроху підливаємо воду.
– вмішуємо кухонну сіль за смаком. Продовжуємо вимішувати тісто вже руками.
– тісто має перестати липнути до рук. Воно виходить м’яке і не туге, інакше в духовці тісто буде не рум’яниться, а сохнути.
– скачуємо тісто в кулю, обмотуємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник відпочивати на 30 хвилин.
Готуємо сирну начинку
– промиваємо, перебираємо свіжу зелень. Просушуємо її, розклавши на паперовому рушнику.
– зелень дрібно шаткуємо.
– нагріваємо сковороду з рослинним маслом і тушкуємо в ній нарубану зелень. Постійно перемішуємо. Тушкуємо 7-10 хвилин до м’якості.
– вимикаємо вогонь і залишаємо зелень остигати в сковороді.
– додаємо тушковану зелень, додаємо куряче яйце і кухонну сіль за смаком.
– ретельно перемішуємо сирну начинку.
Печемо пиріжки з прісного тіста з сиром
– дістаємо тісто з холодильника. Розпаковуємо.
– відщипуємо шматки і розгортаємо в лист товщиною 3-5 мм. Використовуємо обробну дошку припорошений борошном.
– вирізаємо кружечки.
– накладаємо сирну начинку.
– зверху закриваємо іншим гуртком тесту. Защипуємо краї пальцями.
– змащуємо рослинним маслом деко. Укладаємо на нього пиріжки. Збризкуємо поверхню пиріжків кип’яченою водою.
– випікаємо в розігрітій до 1900С духовці 15-20 хвилин до рум’яності випічки.
– готові пиріжки можна змастити рослинним або вершковим маслом і подавати на стіл.
Смачної і приємної трапези! Пиріжки сир, зелень тушкована. Рецепт пиріжків з прісного тіста. !